Живеещи в квартала твърдят, че тежката техника е разширила улица

Сигнал до NOVA - зрители ни изпратиха видео как тежки камиони изхвърлят строителни отпадъци в дере. През него преминава река в столичния квартал „Бояна”. Според хората запушването на реката може да предизвика и наводнение.

„По сведения на шофьори, които минават оттук, строят детска градина и от общината са им казали да изхвърлят строителните отпадъци. Защото им е по-евтино, отколкото да идат на депо”, коментира жителят на квартала Михаил Недялков.

Разрешение има от кмета на район „Витоша”. Според него се изхвърлят пръст и камъни, с които се укрепва брегът, който бил пропаднал.

„Изхвърля се земя. Координаторът за „Бояна” ме заведе и ни сигнализира, че една част от дерето беше пропаднала. Да възстановим възможността брегът да бъде подпрян, както е бил преди. Последният път, когато съм бил там - нямаше проблем с насипване”, посочи кметът на Район „Витоша” Теодор Петков.

Живеещи в квартала твърдят, че тежката техника е разширила улицата и е унищожила дървета и храсти. Кметът на район „Витоша” казва, че експерти го уверили, че дерето с реката няма как да бъде засипано. По сигнала започва проверка и Столичната община.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.