Прокуратурата ще иска най-тежката мярка - задържане под стража

Прокуратурата повдигна обвинение на шофьора, който причини тежката катастрофа край мола на столичното "Околовръстно шосе".

От прокуратурата съобщиха на брифинг, че водачът на луксозния автомобил е с повдигнато обвинение. Той се намира в ареста. Мярката му за неотклонение е задържане до 72 часа.

Прокуратурата ще иска най-тежката мярка - задържане под стража. 

Обвиниха шофьора, причинил катастрофата на Околовръстното в София (ВИДЕО)

Припомняме, че при катастрофата загина 64-годишен френски гражданин. "Шофьорът удря автомобила пред него, който идва от локалното платно. От удара "Форд"-а се обръща по таван и загива 64-годишен френски гражданин. Ранена е 62-годишната му спътничка, която също е с френско гражданство. Тя е в "Окръжна болница", където лекарите се борят за живота й. Шофьорът на ударената кола е българин, който също е пострадал", обясни Десислава Петрова, говорител на прокуратурата.

Разказ от първо лице: Очевидците на катастрофата на Околовръстното край София пред NOVA

Автомобилите са се движили в посока от “Студентски град” към квартал “Младост”. Шофьорът на “Порше Панамера” е 39-годишният Димитър Любенов. 

Той е правоспособен водач от 2002 година. От 2002г. до 2009г. има 5 нарушения. А от 2011 година досега са издадени 23 ел. фиша за превишена скорост. На 5 април 2021 г. той е спрян за шофиране без предпазен колан. Съставени са му акт и 6 фиша, на стойност 1250 лв, които не са заплатени, съобщи комисар Радослав Начев, заместник-началник на "Пътна полиция" към СДВР.

Тежка катастрофа с жертва и ранени на Околовръстното в София (ВИДЕО)

От месец юни 2022 до момента има издадени още 5 ел. фиша на стойност  700 лв. 

Към момента неплатените му глоби са на стойност 1975 лв, а платените са на стойност 2350 лв. 

Водачът на "Поршето" е дал кръвна проба във ВМА, която още не е готова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.