Жандармерия и полиция провериха няколко квартала на Кюстендил, Приморско, Перущица и Бургас

Седем дни преди предсрочните избори за парламент, нова серия акции в страната срещу битовата престъпност и купуването на гласове. Жандармерия и полиция от рано сутринта проверяват в няколко квартала на Кюстендил, Приморско, Перущица и Бургас.

В Бургаско спецакцията срещу битовата престъпност и контролирания вот даде бърз резултат. Множество електрически инструменти и електронни устройство бяха открити и иззети при претърсванията. В цялата област има общо 11 задържани, 8 бързи полицейски производства и 7 преписки.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„От тези 11 лица, на петима са повдигнати обвинения, свързани с едно отвличане на територията на Първо районно. От тези пет лица, две са задържани на територията на Приморско. При обиска в помещенията, които са помещавали, са намерени голяма сума пари. Уточнява се дали тези пари не са използвани и за купуване на вот”, заяви комисар Марин Димитров, началник на „Охранителна полиция” – Бургас.

АКЦИЯ В БУРГАСКО: Задържаха двама души с огромна сума пари и дрога (ВИДЕО)

Образувани са бързи полицейски производства за притежание на наркотични вещества и шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

В Пловдивско акция срещу нарушаване на изборното законодателство имаше в 10 населени места. През целия ден, спецекипи извършваха проверки на преминаващите автомобили през един от кварталите на Перущица. Проверки имаше и от представители на НАП, Агенция „Митници”, БАХБ и КЗП. Претърсваха се  магазини, заведения, заложни къщи, търговци на дърва за огрев, както и частни адреси.

Акция срещу купуването на гласове се провежда и в Кюстендил. Полицията съсредоточи силите си в квартал „Изток”, както и в два квартала в Дупница. До момента е задържан 1 мъж, за който полицията е имала съмнения, че съхранява неправомерно стоки в склад. Тези съмнения са се потвърдили.

Полицейска акция в Кюстендил и Дупница, има задържан

„Към настоящия момент операцията протича към търговски обекти, в които са установени нарушения. Два нямат разрешително за извършване на търговска дейност. Съставени са 8 акта за нарушения в търговски обекти. В Дупница е задържано 1 лице”, заяви Васил Паргов, началник „Охранителна полиция” - Кюстендил.

От МВР уточняват, че проверките ще продължат до и в самия изборен ден.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.