Вижте какво разказаха режисьорът и част от актьорите

Филмът „Чалга” с режисьор Мариан Вълев разказва историята на момиче, което е силно повлияно от чалга средата. Това разкри самият Вълев в ефира на предаването „На кафе”. В продукцията се акцентира не на чалгата като музикален жанр, а на чалгата като начин на живот.  

„Чалга има навсякъде около нас. Светът, в който живеем, е пропит от чалга. Важно е да подчертая, че не отричам чалгата, нито я утвърждавам. Това, което се опитвам да направя, е да не давам отговори, а да задавам въпроси”, обясни режисьорът.

„Чалга” е филм, вдъхновен от истински истории, които режисьорът се опитва да разкаже по най-разбираемия и достъпен начин. Посланията са насочени към младите хора.

„Надявам се, че ще има хора, които ще се припознаят в това момиче, ще вземат частичка от нейната история, ще се огледат, без да се сочи с пръст. Някой млад човек вероятно ще се познае и ще потърси отговор за себе си”, сподели актрисата Нора Иванова.

Филмът ще се появи по кината през пролетта на следващата година.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.