Безплатните услуги ще се извършват за селата Богдан, Слатина, Каравелово и Трилистник, област Пловдив

Във връзка с извънредната ситуация в Карловско, „Български пощи“ създадоха необходимата организация за безвъзмездно приемане на куриерски пощенски пратки и пощенски парични преводи за тежко пострадалите от наводненията. Това съобщиха от пресцентъра на националния пощенски доставчик. 

Безплатните услуги ще се извършват за селата Богдан, Слатина, Каравелово и Трилистник, област Пловдив, за периода от 26 септември до 31 октомври 2022 г. 

Благоевградско училище помага на пострадалите от наводненията в Карловско

Пратките с тегло до 20 кг ще се приемат във всички пощенски станции на „Български пощи“ и офисите на СП ИМС/Булпост. Подател трябва да е физическо лице и получател кметствата на съответните села. 

От 19 до 26 септември 2022 г. в селата Каравелово, Слатина, Богдан, Розино, Трилистник са изплатени над 200 броя еднократни социални помощи на пострадалите, припомнят от дружеството. 

До този момент над 400 военнослужещи и много доброволци се включиха в помощ за възстановяване на населените места, пострадали от наводненията в началото на септември. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БТА