Съдът го остави за постоянно в ареста

Шофьорът, причинил жестоката катастрофа на столичното Околовръстно, при която загина френски гражданин, остава в ареста реши съдът.

Със 195 км/ч при ограничение от 80 - с толкова висока скорост и под въздействието на алкохол и наркотици Димитър Любенов е причинил тежката катастрофа на Околовръстното в София.

„Съжалявам за случилото се. Искрено съжалявам и към моите близки и приятели, че ги изложих”, коментира обвиняемият.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

След тежкия инцидент, при който загина французин, а жена е с опасност за живота, съдът реши да остави в ареста Любенов. Предстои прокуратурата да преквалифицира обвинението в по-тежко.

„Ние считаме, че са налице всички основания да считаме, че престъплението е извършено с умисъл, а именно евентуален такъв. Поради което обвинението ще бъде преквалифицирано, за което предвижда от 10 до 20 години затвор”, каза прокурор Александър Лозанов.

За NOVA жената до Любенов заяви, че той не употребява наркотици.  „Той не взема наркотици, не е нито разбойник, нито наркоман, нито отрепка”, посочи тя.  И добави: „За кокаина бих го попитала дали е вярно, така ли е - какво, как, защо, какво го е накарало”.

ЕКСКЛУЗИВНО: Само по NOVA говорят синовете на французина, загинал в катастрофата на Околовръстното

Резултатите от кръвните му проби обаче показват, че е седнал зад волана след употреба на кокаин и с 1,73 промила алкохол. „Винаги се поръчва „Дринк енд Драйв”. Той е против тези неща”, каза още жената до Любенов.

По данни на „Пътна полиция” до момента Любенов има неплатени глоби за превишена скорост на стойност близо 2 000 лева. „Не смятам че даже тези фишове показват, че той обича високата скорост. И да се извинявам е безсмислено. Извинението няма да върне нищо. Явно това е някаква съдба за всички ни”, е мнението на съпругата на обвиняемия.

Майката на 3-годишния син на Димитър не знае какво е правил той в 4 часа сутринта. „Написа  ми: „Коте, сам съм”. Беше ми пратил снимка от масата. И ми написа „Наздраве!” и това е”, добави жената до Любенов.

Разследването по случая продължава.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.