Едното куче е прибрано от служители на "Екоравновесие"

48-годишен мъж е бил нападнат и нахапан от два питбула в столичния квартал “Слатина”. Инцидентът е станал на 14 септември, а пострадалият още се лекува. 

Питбулите са на един и същ собственик. Миналия месец са нападнали друг човек.

Пострадалият Васил Николов разхождал своето куче, когато срещу него тръгнали два питбула. Те повалили мъжа на земята и започнали да го хапят по тялото. Помогнали му случайни минувачи.

Мъжът е с шевове на крака. Две седмици след нападението той продължава да получава инжекции против бяс. По думите му двата питбула са на момче от квартала. “По никакъв начин той не ме потърси, не се поинтересува от състоянието ми”, разказва Васил.

От Столичния инспекторат са съставили два акта и протокол на собственика. Едното куче е прибрано от служители на "Екоравновесие". Другото обаче не е и хората в квартала се страхуват. Според Васил Николов собственикът крие второто куче. 

“Последствията от нападението се водят лека телесна повреда и държавата не може да го съди”, обясни Николов. Той обаче е категоричен, че ще търси правата си по съдебен път. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.