Пред камерата на NOVA застанаха съседите на жената

Прокуратурата в Пловдив ще поиска най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” за майката, обвинена, че е пребила осиновеното си дете на година и 9 месеца. Момиченцето бе прието в болница в кома и остава в критично състояние. Нито един от съседите на жената обаче не вярва, че жената е пребила детето, което било дълго чакано. 

Пред NOVA съседите разказаха, че жената изпуснала шишето с мляко, а детето паднало от спалнята.

“Спалнята на жената е над моята. Чу се едно тупкане и топуркане, сякаш детето бяга. После се чу как Айше вика. След това видях само бързо да изнасят детето към колата”, разказа една от съседките на жената. Тя отрече някога детето да е било бито. 

Други съседи пък твърдят, че жената не е психично болна. 

Съмнение за насилие: 2-годишно дете е в кома в пловдивска болница

Очаква се резултатът от медицинската експертиза, която ще даде яснота по делото и механизма на получаване на телесните повреди, както и психиатричната експертиза, назначена на майката. 

“За пореден път бе фиксирано свидетелско показание (на офталмолог), че подобни травматични увреждания са малко вероятно да станат от падане от маса или легло”, обясни прокурор Атанас Илиев.

Във вторник са взети зъбни отпечатъци от майката. Сравнени са с раните на детето и е установено, че ухапванията по тялото му са от нея. 

Огледът показва, че към момента на инцидента в жилището не е имало друг човек. “Събрали сме доказателства за един антисоциален човек, който не е допускал никой в това жилище”, поясни още прокурор Илиев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.