Все още се въвеждат данните на пациенти от предходни години, поясни той

Електронното досие е голяма крачка напред в здравеопазването! Това заяви здравният министър д-р Асен Меджидиев в ефира на NOVA.

“Остават хартиени носители за лекаря, но за пациента удобството е огромно, тъй като той по всяко едно време има достъп до своето досие. Отивайки на лекар при друг лекар, той също се запознава с неговото състояние”, обясни д-р Меджидиев.

Все още се въвеждат данните на пациенти от предходни години, поясни той. 

Електронното досие предоставя възможност да бъдат въведени данните на цяло семейство, допълни още той и подчерта, че всеки лекар е длъжен да въвежда актуална информация за своя пациент. 

ИНОВАТИВНО: Вече можем да видим пациентското си досие от телефона

“Това електронно досие въвежда и допълнителен контрол!”, каза здравният Министър. Пациентите имат достъп до досието си по всяко едно време. Ако видят нередност или сгрешена процедура, могат през платформата да сигнализират за грешката, обясни още той. 

“Контролът се завишава. Няма да се пишат фиктивни диагнози!”, категоричен бе д-р Меджидиев.

Той коментира системата за бърза помощ. “Аз съм впечатлен от нашата бърза помощ”, заяви министърът, но призна, че има липса на медицински персонал у нас. Меджидиев припомни още, че са отпуснати 10 млн. лв. за следващите три месеца, с които ще се увеличат заплатите на медиците. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.