Никола Стоянов коментира и обръщнието на Путин

По схемата с Азербайджан България може да получи допълнително още до 1 милиард кубически метра азерски газ годишно. Това заяви в предаването „Денят на живо” по NOVA News министърът на икономиката Никола Стоянов.

„На практика това би било много добре, защото имаме нужда да се грижим за потреблението на големите консуматори. Столичната община и „Топлофикация” не ги предложихме, защото те няма какъв продукт да предложат за бартер на Азербайджан”, поясни той.

Затова страната ни щяла да използва големи заводи, които произвеждат торове, стъкло, уточни Стоянов. 

„Когато застанах на поста, заварих блокирани сектори. Става дума за внос на материали. Последствията още ги носим, особено във ВМЗ-Сопот. Предишното ръководство 3 месеца не се беше погрижило за снабдяването с материали”, заяви Стоянов.

Министърът на икономиката коментира и обръщнието на Путин, който обяви официално присъединяването на Херсонска, Запорожка, Донецката и Луганската област към руската федерация. По думите му войната става все по-ожесточена. 

 За райския газ в заведенията у нас:

„Наистина контролът беше занижен. В последно време се направиха 400 проверки, но са съставени едва 14 акта. Причината е, че КЗП няма право да проверява химически вещества. Това го прави РЗИ”, коментира Никола Стоянов.   

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.