Темата коментират Боян Чуков и Момчил Инджов

Войната между Русия и Украйна всъщност е война между Москва и целия останал свят. Около тази теза се обединиха международният анализатор Боян Чуков и Момчил Инджов, журналист и кореспондент на Club Z. В ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS.

„Развитието на конфликта зависи преди всичко от диалога между Русия и САЩ. Всички останали приказки, че това е война между Русия и Украйна, са несериозни. Дори папата каза, че това е световна война”, заяви Чуков.

Според Инджов Москва в момента воюва срещу свободния свят. „Не НАТО плаши Путин, а демокрацията и демократичните европейски правила. Путин и хората от режима му не са свикнали да дават заден ход, нито да губят или да сдават властта. Това е остатък от съветското мислене”, допълни журналистът.

Боян Чуков изрази мнение, че в настоящата ситуация САЩ имат една основна цел – „смачкаване икономиката на ЕС и най-вече – на Германия и прехвърляне на капитали и цели промишлени клъстери зад Океана”. „Който не вярва, да погледне внимателно разбивката на БВП на САЩ, Китай и ЕС”, призова анализаторът. И допълни, че според него ресурсите и на Русия, и на Украйна вече свършват.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.