Сръбският президент обясни, че ще имаме трудни есен и зима

“Няма да прочета дълга реч, само ще поздравя България и Гърция. Никой от нас не вярваше колко важен ще се окаже този проект. В момента виждаме как и Радев, Мицотакис, Борисов, Петков и Донев вярваха в него и ще се възползват от неговата полза. Надявам се, че по това време 2023 г. да можем да отпразнуваме българо-сръбската връзка. Това заяви президентът на Сърбия, Александър Вучич.

Вучич обясни, че ще имаме трудна есен, трудна зима, но се надява да не е толкова трудна колкото обясни Урсула фон дер Лайен, тъй като всеки политик трябва да е оптимистично настроен. “Благодаря на фон дер Лайен, че се отнесе добре с нас. В начало се мислех за черната овца тук на тази среща.”, коментира още той и продължи: “Без нашият приятел Алиев нямаше да ни е лесно да разчитаме на диверсификация в Европа, така че той е звездата днес.

Фон дер Лайен за интерконектора: Днес започва нова ера за България и Югоизточна Европа

”Без да преувеличавам това е важен ден за Сърбия и аз благодаря за организирането на това събитие, но Скъпа Урсула не слушайте 100% думите на Мицотакис, ние сме благодарни за вашата подкрепа за ковид кризата, но като говорим за пари, в момента не можем да се справим с кризата. Моля да попаднем в списъка на Европа с помощи”, допълни още Александър Вучич.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БГНЕС