Едно от измеренията на таланта е смелостта, заяви тя

В деня за размисъл "Офанзива" ви среща един човек, чийто глас трябва да надвика мълчанието, чието слово кънти. В днешния епизод на „Протоколите на българските мъдреци” главен герой е писателката Здравка Евтимова.

Според нея българското общество има много храбреци, а точно те ще бъдат двигател за утрешна България. "Приемствеността е безсмъртието на България, затова ние като страна не спадаме в графата страхливци. Така тя не подлежи на смърт, по-висока е от смъртта, в нея се раждат талантливи хора. Едно от измеренията на таланта е смелостта", заяви тя.

Здравка Евтимова: Дълбоко вярвам, че българският народ е мъдър

По думите ѝ колкото по-трудно е за българите, толкова по-жизнени ставаме. "Ние сме като полските диви круши, които не умират нито от киша, нито от суша. Когато обичаш едно дърво, то може да тръгне нагоре, докато мразиш ли го, то може да изсъхне. Всеки човек е възможност да изследваш нова галактика, да попаднеш на изследван път. Срещнеш ли човек, потърси силното в него", смята Евтимова. 

Цялото интервю с нея вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.