Сигналът за инцидента е получен в 04.30 ч.

Шестима души, сред които - и две деца, пострадаха при тежка катастрофа между два леки автомобила на пътя Бургас - Малко Tърново. Сигналът за инцидента е получен в 04.30 ч. в неделя сутринта. 

По първоначална информация лек автомобил с румънска регистрация изгубил контрол и се блъснал в кола с бургаски номера. 

В румънския автомобил пътували мъж и жена - румънски граждани, а в бургаския - семейство с двете си деца. Всички те са транспортирани в болница. От УМБАЛ-Бургас съобщиха за NOVA, че пострадалите са без опасност за живота. Трима от тях са получили фрактури. Най-сериозно е състоянието на ръмънската гражданка. Тя обаче е отказала лечение в бургаската болница и вероятно ще бъде транспортирана в родината си. 

 

 

Пътят за Малко Търново и към Турция остана затворен за часове. Обходният маршрут беше през село Визица.

Заради инцидента сутринта имаше проблем със осигуряване необходимия състав на една от секциите в Малко Търново.

„Част от членовете на СИК не успяха да отидат. Секцията е от 7 души, те са четирима. Правим всичко възможно да попълним липсите, за да може изборният ден да протече спокойно. Секцията е малка, няма машини”, обясни Михаил Хаджиянев, председател на РИК- Бургас.

След отваряне на отсечката съставът на секцията беше попълнен.

„Всичко е нормално, няма никакви проблеми до момента”, каза Николай Кузманов, секретар на 40 СИК-Бургас.

А всеки от малкото гласували до обед в областта си има свои мотиви.

„Не очаквам много, но се надявам да има редовно правителство”, сподели гласоподавателят Тодор Золумов.

„Всички работещи в чужбина да се приберат и да работят тук. Нека да има работа за всички, а не да работят за чужди държави”, сподели Ана Жекова.

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.