"Нормално е, че малко хора излизат да гласуват", подчерта Ани Владимирова

"Ние трябва да уважаваме всяка партия, защото тези партии са такива, защото народът ни е такъв. Целта на тези политици е просто да прекарат държавата през един исторически период", заяви психологът Ани Владимирова в студиото на "Събуди се". Според нея не бива хората да се взират в отделните лица, а по-скоро трябва да гледат голямата картина

За нея е нормално, че малко хора излизат да гласуват. Тя сподели, че преди година и половина е обяснявала как хората рационално да преценят кандидатурата. За тази година и половина, според нея, събитията са довели до "газлайтинг" - понятие в психологията, което означава, че хората не са сигурни в заключенията, което ги е направило пасивни.

"Нашият исторически опит от периодите на преходни правителства, е много показателен. Такива периоди на кризи и нерешителност, винаги водят до много тежки икономически последици", заяви Владимирова и призова хората да гласуват, защото отговорността за тези събития е тяхна.

Психологът е на мнение, че за стабилно правителство е необходимо да се гласува, но не е достатъчно, защото хората си казват "какво като гласувам", което според нея демотивира хората да гласуват.

"Според мен политиците дават много премислени послания. Аз, това, което забелязвам, е една поляризация, която допълнително засилват. Едно черно-бяло говорене, или всичко е истина, или всичко е лъжа, което ги доказва като личности, на фона на умаловажаване на опонентите. Хората всъщност се объркват от тези противоречиви и без нюанси послания. Оттам нататък те подкрепят въз основа на опозицията спрямо другите. Това разединява народа, обърква хората и ги прави по-пасивни", смята Владимирова.

Целия разговор гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.