Лидерът на СДС упражни правото си на глас

Ще има нужда от компромиси, за да се състави правителство след изборите днес, смята лидерът на "Съюз на демократичните сили" (СДС) Румен Христов. Той упражни правото си на вот в Средно училище "Академик Емилиян Станев" в София.

Въпросът е дали проевропейските евроатлантически сили ще намерят възможност да седнат на една маса. Надявам се да има правителство. От това има нужда България, добави Христов, цитиран от БТА.

По думите му той е гласувал за управление, което да осигури една топла и спокойна зима. Управление, което да овладее цените, да гарантира доходите на българските граждани и да продължи с реформите, защото България има нужда от тях. Не на последно място е и ориентацията на страната. Според мен тя е категорично проевропейска. Ние сме силни по време на кризи и смятам, че това може да бъде изпълнено, каза лидерът на СДС.

Той изрази надежда, че днес избирателната активност ще е по-висока от тази на изборите миналата година. Всеки определя бъдещето си със своя глас, добави Румен Христов.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА