При инцидента в Русенско има и загинал

Отново тежък инцидент с жертва на пътя. В понеделник водач на камион блъснал с ремаркето си лек автомобил на пътя между Русе и Цар Калоян и избягал от местопроизшествието. По-късно бил издирен, а направеният му тест за употреба на дрога дал положителен резултат.

Шофьорът на ударената кола, която изхвърчала от пътя при катастрофата, е починал по път за болницата от кръвозагуба. Спътникът му е невредим. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

„Водачът, причинил тежкия инцидент, е установен в Търговище. Колегите са го тествали и в кръвта му е открито наличието на метамфетамин”, каза в ефира на „Здравей, България” окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.  

По думите му 42-годишният мъж има 30 нарушения по Закона за движение по пътищата, от които 13 - тежки. „Осъждан е четири пъти, включително за кражба. Залавян е няколко пъти за шофиране в нетрезво състояние. Два пъти е осъждан ефективно за по 10 месеца лишаване от свобода. През декември миналата година е излязъл от затвора след изтърпяно наказание”, каза още прокурор Тодоров.

 

 

Прокуратурата ще поиска постоянното му задържане под стража. Ако бъде признат за виновен за тежката катастрофа, може да получи между 5 и 12 години лишаване от свобода.

Повече гледайте във видеата. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.