Съдът намира, че има предпоставки да се укрие и да извърши друго престъпление

Съдът потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ на Димитър Любенов, обвинен за катастрофата на Околовръстното шосе в София. При инцидента загина 64-годишен френски гражданин.

Съдът намира, че има обосновано предположение за извършеното престъпление, а именно от Димитър Любенов, както и че са налице съответно и предпоставки, които потвърждават другите две – да се укрие и да извърши друго престъпление.

На този етап делото е в досъдебна фаза, т.е. всичко, което се случва по отношение само и единствено на мярката за неотклонение на обвиняемия първо ще минава през Софийския градски съд (СГС).

Димитър Любенов има правото да обжалва задържането си под стража.

Съдът решава за причинилия катастрофата на Околовръстното

Оттук нататък следва колко бързо прокуратурата и разследващите ще си свършат работата да напишат обвинителния акт и да го внесат в съда. Всички въпроси, свързани с това кога ще бъде внесено делото в съда се отнасят към СГП, които са наблюдаващи по случая.

На Димитър Любенов му бе поставена мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 27 септември заради причинената два дни по-рано катастрофа. На 25 септември 39-годишният мъж, с общо 28 наказания за нарушаване на правилата за движение по пътя, удари излизащ от локалното платно автомобил От удара загина 64-годишен френски гражданин, а 62-годишна жена се озова в болница с опасност за живота.

От взетата кръвна проба на обвиняемия, се установи, че Любенов има наличие на 1,73 промила алкохол в кръвта, като е установено и присъствие на кокаин.

Автотехническата експертиза установи, че Любенов е управлявал автомобила си със скорост 195 км в час при ограничение на отсечката от 80 км. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.