Лидерът на БСП обяви, че ѝ е била изпратена призовка

Преписката по жалбата, подадена срещу лидера на БСП, ми бе разпределена на принципа на случайно разпределение на дела и преписки в СРП. Това заяви на брифинг прокурор Георги Иванов, отговаряйки на изявление на Корнелия Нинова по-рано през деня.

По думите му преписката била образувана по жалба на Кирил Добрев срещу Нинова и други членове на левицата. „Към жалбата имаше приложено решение на Върховния касационен съд. След като се запознах с документите, сметнах, че не са изяснени всички относими факти и следва да бъде извършена проверка по Закона за съдебната власт”, подчерта той.

Викат Корнелия Нинова на разпит в прокуратурата

Започната е проверка, при която е изпратено писмо с искане БСП да предостави заверени копия, стенограма и запис от документи, свързани с проведено общо събрание на Националния съвет. Също така прокурорът е призовал за снемане на писмени сведения Нинова и други двама членове на партията в сградата на СРП.

"Изказването на г-жа Корнелия Нинова е изцяло политическо, недопустимо и цели единствено отклоняване на вниманието на българските граждани от техните актуални проблеми", подчерта Иванов.

Припомняме, че по-рано през деня лидерът на социалистите направи изявление пред медиите, в което заяви, че е получила призовка за явяване на разпит.

"Прокуратурата взе в свои ръце вътрешнопартийния преврат в БСП. Прокуратурата на България не е инструмент за правосъдие и справедливост, а бухалка за неудобните. Българската прокуратура е частна прокуратура на задкулисието", каза Нинова. И подчерта, че нито тя, нито съпартийците ѝ ще се явят на разпит.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.