При трагедията загина френски гражданин, а други двама души бяха ранени

Вътрешна сигурност проверява служители на МВР за евентуално нарушаване на служебните им задължения в нощта на катастрофата на Околовръстното, при която загина френски гражданин. Проверката е назначена от Софийската градска прокуратура. Образувано е досъдебно производство. Поводът е информация, че Димитър Любенов, който е обвинен за инцидента, се е  ползвал с полицейска закрила в нощта на катастрофата.

Тежка катастрофа с жертва и ранени на Околовръстното в София (ВИДЕО)

Проверява се има ли длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, което не е изпълнило служебните си задължения с цел да набави за себе си и за другиго облага. Ще се проверява дали е имало патрулни автомобили по пътя на колата на Любенов, дали същият е бил спиран за проверка и дали такава е била извършена, съответно от кои служители и какво е установила проверката, бил ли е в непосредствена близост до автомобила на обвиняемия патрулен автомобил, който е/не е предприел съответни действия, преди настъпването на ПТП и др.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.