В Слатина е предвидена обща площадка

Започва поставянето на жилищните фургони в най-тежко засегнатите от наводнението карловски села. Първите 8 пристигат в село Каравелово днес. По желание на семействата ще бъдат разположени в дворовете им.

Напрежение около поставянето на фургоните в Карловско

В четвъртък още 8 фургона ще заминат за Слатина, където е предвидена обща площадка. След това ще се поставят и 17 временни жилища в Богдан.

Първият фургон пристигна преди обед в Каравелово. В него ще бъде настанена 92-годишна жена. Фургонът е оборудван със спалня, кухненски бокс и баня с тоалетна.

Проблемът е, че фургоните все още не са захранвани с ток и вода. Очаква се токът да бъде прекаран днес, а водата следващите 2 дни.

„Освен в дворовете на хората, ще бъдат поставени и на едно общо място, защото в част от имотите няма възможност да бъдат поставени”, заяви Емил Кабаиванов, кмет на Карлово. „За 10 дни трябва да възстановим водоподаването в Каравелово, в Богдан е по-сложно, там работим улица по улица. По изключение, ако не можем да изградим водопроводи под земята, ще правим въздушни водопроводи”, каза още Кабаиванов.  

"Очакваме до края на деня да пристигнат всички. Фургоните се предоставят, докато хората имат нужда. В тях има кухни, санитарен възел, конвектори за отопление. Има и спално помещение, могат да живеят двама души", обясни кметът на Каравелово Славка Червенкова. И допълни, че в началото на другата седмица хората ще могат да се настанят в тях.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.