Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова

Всички участъци на лентите за движение пред Народното събрание ще бъдат пренаредени за сметка на изпълнителя. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„830 000 лева санкции са заложени в договора за некачествено изпълнение и допълнителни за забавяне”, заяви Фандъкова. 

„Да бъдат взети повторни проби и да бъде формиран експертен съвет от страната и чужбина - да препоръча решение, което да бъде синхронизирано с Националния институт за недвижими културни ценности”, поиска още столичният кмет.

По думите й проблемният участък е само 5% от общия договор на стойност 17 млн. лева, който обхваща цялата зона 4.

Критици обаче смятат, че дори ремонт на ремонта няма да даде резултат, ако не се стегне контролът над изпълнението.

Според критиците на Йорданка Фандъкова, дори след ремонт на ремонта проблемите ще продължат, тъй като според тях няма достатъчен контрол.

„Аз не очаквам да има каквато и да било разлика след пренареждането, защото с тези договори, това качество на строителните фирми и с липсата на контрол от Столична община, не можем да очакваме нищо по-различно от поредния ремонт на ремонта”, каза Борис Бонев от общински съветник от „Спаси София”.

А от ГЕРБ опонираха - участъкът пред Народното събрание е само пет процента от общия договор на стойност около 17 милиона лева, който засяга цялата зона 4.

„Абсолютно категорично - възмутен съм от това. Фирмата ще го оправя до мига, в който ще си го оправи. Това е просто политическа кампания”, обясни Прошко Прошков, общински съветник от ГЕРБ.

За последната година, на фирмата изпълнител са наложени санкции за над 2 милиона лева по различни договори. Преди дни й беше наложена и глоба от сто хиляди лева за счупени павета по време на ремонта.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.