По думите му заради Асен Василев България ще изгуби 1 млрд. лева в следващите 7 години

ПП никога реално не са били в сметките на ГЕРБ за съставяне на проевропейско и антикризисно правителство. Те газиха закони 8 месеца и трябва да бъдат поставени в политическата лудница, за да не направят цялата политика лудница. Има немалко шансове да се състави правителство. Такова с тях не може да има. Това каза за "Офанзива" Тома Биков от ГЕРБ.

Според него партиите, които са в състояние да предложат антикризисна програма, биха били коалиционен партньор. "ПП по-скоро имат нужда от усмирителна риза и да се укротят докато мине кризата. Те предлагат прокризисна програма, освен, че искат увеличение на разходите, не могат да кажат откъде ще идват приходите. Асен Василев е най-случайният човек на поста министър на финансите. България ще изгуби 1 млрд. лева в следващите 7 години заради неговата политика за външния дълг. Ако няма публични инвестиции, ще стигнем до рецесия, а така няма да има пари за пенсиите", посочи той.

Борисов за ПП: Не предлагаме коалиция. Не са ни разбрали или се правят

По думите му коалиция на кражбата е предната, която под предлог, че отказва газ от "Газпром", купуваше 30% по-скъп от дъщерни на него фирми. "От многократните ходения на Асен Василев в "Лукойл" единствено бензинът стигна 3,50 лв. Той падна под 3 лева след като те не бяха във властта. Трябва да преглътнем егото си в тази тежка ситуация. Борисов е показал, че е способен да го направи и има достатъчно ниво на политическа грамотност, че да живее в реалността", смята Биков. И допълни, че нови предсрочни избори ще разрушат политическата система. 

Относно номинацията за премиер на ГЕРБ той подчерта, че има 6-7 варианта, но сега не могат да бъдат разкрити. "В последната година и половина партиите нахъсваха електоратите си едни срещу други. Обсъждаме различни варианти за предложение за председател на НС. С ДБ имаме общи теми, които можем да обсъдим, включително и съдебната реформа. С тях може да има проевропейско управление с компромиси. С БСП сме готови да говорим, ако смятат, че трябва да сме членове на ЕС и НАТО", заяви той.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.