Коментар на криминалния журналист Надя Чолакова

"Полицейски чадър", ескорт на пияни шофьори с  патрулки, рушвети -  това са само част от сюжетите от българската реалност, които станаха известни на обществото за последните няколко месеца.

Има ли връзка между усещането за беззаконие и все по-задълбочаващата се политическа криза в страната? Отговор на този въпрос даде в студиото на „Събуди се” криминалния журналист Надя Чолакова.

Какви са вероятните причини за убийството на таксиметров шофьор в София (ВИДЕО)

„Случващото се е цунами, което не може да спре и се завихря все повече и повече. Говорим за потребителски манталитет. За един бяс, който е изригнал и няма спиране. Говорим за пороци като наркотици, като чувство за безнаказаност. За крайно заиграване с материализма като демонстрация на коли, на сили, на мускули. Това има пряка и директна връзка с това, което се случва с политиката”, категорична е тя.

„В ума на тези хора, които бесуват и вилнеят на пътя, държавата е като кола без спирачка. За съжаление на едно по подсъзнателно ниво чувството за това, че няма държава и справедливост, въздейства на хората”, категорична е Чолакова.  

Криминалният журналист направи и профил на полицайките, които бяха замесени в няколко фрапантни случая през последните няколко месеца. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.