Това научи NOVA

Обвиниха 23-годишния мъж за смъртта на таксиметровия шофьор в събота в кв. "Разсадника", научи NOVA.

Какви са вероятните причини за убийството на таксиметров шофьор в София (ВИДЕО)

Той е привлечен под отговорност за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлена средна телесна повреда. Задържан е за 72 часа. 

В началния етап на разследването са извършени оглед на местопроизшествие, назначена е съдебномедицинска експертиза за изясняване на причината за смъртта на починалия, разпитите на свидетели са продължили и през нощта. Извършено и претърсване на лек автомобил, като протоколът е внесен в съда с искане на СГП за одобрението му.

След запознаване със събраните доказателства, наблюдаващият прокурор е преценил, че те са достатъчни за привличане на Й. И. към наказателна отговорност.

Предстои да бъде взето решение относно мярката за неотклонение на обвиняемия.

NOVA разполага с част от разпитите, проведени от полицията: 

В злополучната нощ на еднопосочна улица се срещат два автомобила. Първият, в който пътува млад мъж и приятелката му, която управлява автомобила и втора кола, която е навлязла в забранена еднопосочна улица, управлявана от таксиметров водач. При срещата на двата автомобила младото момиче е принудено да  отклони половината от колата на тротоара , за да даде път на неправилно навлезлия автомобил на таксиметровия водач. Тъй като обаче двата автомобила не моган да се разминат, водачът на таксиметровия шофьор сваля стъклото и започва разправия с момичето, което управлява другата кола. Тогава се намесва приятелят на момичето, който спокойно обяснява на водача на таксито, че вината е негова и той неправилно е навлязъл в улицата. Таксиметровият водач използва репликите, „Ти кой си палячо такъв“, „Какво се  правиш на мъж?“, „Сега ще слезна и ще се разправя с теб, ще викна колегите и ще видиш, кой има право да кара по улицата“.  На всичко това стават свидетели две жени, вечерящи в ресторант Хъшовете в непосредствена близост до инцидента. Двамата мъже слизат от колата и водят разговор, като не е имало нанасяне на удари и побой по –между им. В  това време таксиметровия шофьор звъни по телефона и пет минути по-късно на място пристигат още десетина мъже с таксита. Всички водачи на таксиметрови коли. Тези мъже нападат момчето и го  пребиват буквално, като на земята остава голяма локва кръв от момчето. В момента същото е в Пирогов в критично състояние. Боят пръв започва таксиметровият водач и той напада момчето, което се отбранява и се пази.  Двете жени свидетелки на място крещяли, че таксиметровите водачи ще пребият момчето, но никой не е обръщал внимание.
Малко по-късно таксиметровият водач умира, като няма следи от рани или синини, и все още аутопсията не е готово. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.