В продължение на часове те се бяха качили на перваз на върха на блока, който строят

Критична ситуация в Перник - двама строители, турски граждани, протестираха на покрива на 6-етажна сграда в понеделник. В продължение на часове те се бяха качили на перваз на върха на блока, който строят. До недоволството се стигна заради неизплатени средства за свършената работа, твърдят строителите.

Те са наети от кърджалийска фирма-посредник, която ги изпозлва по няколко обекта в България. По техните думи обаче, откакто са започнали работа не са получавали парично възнаграждение.

“Изплащано им е нещо под формата на храна”, каза пред NOVA кметът на Перник Станислав Владимиров, който остава на мястото на протеста на работниците през целия ден. 

Строителни работници на протест в Перник, качиха се на перваз на висок етаж (СНИМКИ)

“Те ми разказаха за всички неволи, които са претърпели в нашата страна, за униженията, които са търпели от въпросния господин”,  разказа Владимиров.

Вчера работниците поискаха собственикът на кърджалийската фирма да им се извини публично. Той е задържан от полицията. Образувано е досъдебно производство. 

Част от сумата вече е изплатена. Въпрос на установяване е колко точно дължи фирмата на двамата работници, поясни още кметът на Перник.

По-късно през деня от фирмата собственик на имота изпратиха официална позиция до медиите. Ето и пълния ѝ текст:

По повод инцидента със строителните работници от вчера в гр. Перник, от името на „СТИЛ БИЛДИНГ 99“ ЕООД заявяваме, в качеството си на собственик на имота и инвеститор на строежа следното:

„СТИЛ БИЛДИНГ 99“ ЕООД няма непогасени задължения към нито един свой контрагент, дори напротив, в условията на тежка икономическа криза дружеството е заплатило авансово част от договорените във връзка със строежа суми. Строителството на обекта, не е прекъсвано до момента и в срок се извършват всички дейности.

Конкретно по повод инцидента, доколкото сме информирани, работниците имат неуточнени финансови отношения с техен работодател, който е подизпълнител на наш изпълнител, към когото „СТИЛ БИЛДИНГ 99“ ЕООД няма никакви неразплатени задължения и няма никакво отношение към случилото се. Всякакви спекулации по темата за неизплатени трудови, или каквито и да било дължими от дружеството ни задължения са грозни инсинуации, или иначе казано, откровена лъжа.

Обръщаме се към всички наши бивши, настоящи и бъдещи клиенти в уверение на това, че „СТИЛ БИЛДИНГ 99“ ЕООД ще продължи да изпълнява стриктно, коректно и своевременно всички договорени от дружеството ангажименти, така, както е правило това и досега.

Ще окажем всяко необходимо съдействие за изясняване на случая, към който „СТИЛ БИЛДИНГ 99“ ЕООД подчертаваме още веднъж няма абсолютно никакво отношение и изразяваме своята надежда, че всякакви спекулации по темата, свързани с утвърденото име на дружеството като еталон за лоялен партньор ще бъдат преустановени.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.