Актьорът споделя множеството фестивални награди и интересни детайли от снимките по скорошните си филмови проекти в “На кафе“

Младият актьор Леарт Докле, когото зрителите на NOVA имат възможността да гледат в ролята на йеромонах Нектарий, от вторник до петък в семейната сага „С река на сърцето“, днес е част от панела на „На кафе“. Актьорът признава, че героят му има полу-тъмно минало, което предстои да се разкрие тази седмица от приятелката му от детството Тополска. В студиото той разказва повече за предстоящите български и чуждестранни филмови проекти, с негово участие.

„През ноември ще има премиера на новият филм на Валери Йорданов „Шекспир като улично куче“. Лентата пожъна голям успех на фестивала „Златна роза“. Бе отличен с 6 награди – за режисура, за главна мъжка роля, за сценарий, награда на младото жури, награда на град Варна и на Съюза на Филмовите дейци. Филмът е добър и се надявам зрителите да отидат да го гледат в кината“, разказва в „На кафе“ актьорът.

„Миналата година снимах филм в Италия, който е ко-продукция с Швейцария. Изпълних главната  роля в него и това беше моя сбъдната мечта. Филмът е много интересен и се надявам да дойде на Sofia Film Festival. Преди филма да има кино премиера, трябва да обиколи фестивалите и се надявам да има дълъг фестивален живот. В лентата изпълнявам ролята на италианско дете, което е изоставено от истинските си родители, но е отгледан от румънски цигани. Много съм смешен и нося екстеншъни, за да наподобя прическа мулет. Свързвам се с две момичета, като едното от тях е в търсене на дъщеря си. Снимахме на много красиви места около Лаго ди Комо. Бях единственият чужденец в продукцията, която е независим проект, финансиран от Швейцарското министерство на културата“, споделя за международните си участия Леарт.

Следете всичко за новия сериал на NOVA „С река на сърцето“ на Facebook страницата и Instagram профила на продукцията.