През какъв процес преминават хората в такова състояние

Изложбата “To me, To you” е имерсивна изложба инсталация, която показва лицата на депресията и начина, по който се развива едно такова състояние.

„Това е имерсивна изложба инсталация. Илюстраторките са сестрите Михаела и Борислава Караджови, които имат инициативата да разкажат своята лична история за депресията. Едно ментално състояние, което в България все още е тема табу”, разказа Деляна Ангелова от Фондация „Вижънъри”.

Идеята е да се говори повече за депресията, преодоляването й и светлината, която идва след нея. „Темата е изключително трудна и сериозна. Смятаме, че трябва да се предаде по един истински начин и концепцията на момичетата беше да направим една потапяща инсталация, за да може хората сами да го усетят и съпреживеят”, допълни Деляна Ангелова.

Изложбата има звукови и светлинни ефекти, за да може хората, които изпадат в депресия, да знаят, че след най-опустошителната буря идва слънце. Тя може да се види на буферния паркинг на метростанция на „Цариградско шосе”, на изхода на София, до 30 октомври.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.