Вижте съветите на фитнес инструктора Аурелия Даман

В епизод от поредицата „В добра форма” на „Дойче веле” фитнес инструкторът Аурелия Даман показва как правилно да изпълняваме обратно бърпи.

„В добра форма”: Упражнение за раменете и горната част на ръцете (ВИДЕО)

За целта ни е необходима постелка или мека повърхност като кърпа. Заставаме в края й и лягаме по гръб. Замахваме назад със събрани крака, помагаме си с ръце, за да се изправим и който иска – може да подскочи.

Даман препоръчва да направим колко можем повече повторения в рамките на 1 минута, а след това – 1 минута почивка. Повтаряме три пъти, а ако ни е твърде лесно – можем да направим пет серии. С упражнението се тренират не само краката и задните части, но и издръжливостта ни.

Как точно се изпълнява тренировката - вижте във видеото. То е част от предаването „В добра форма“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка неделя от 11.30 ч. и в петък от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.    

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.