Те са под патронажа на президента Петър Стоянов

Връчиха наградите за гражданска доблест и човешка доброта в помощ на украинския народ. Те са под патронажа на президента Петър Стоянов. Призовете бяха присъдени в 4 категории, а събитието се проведе в Нов български университет. Голямата награда получи сдружение „Мати Украйна”, което е събрало и изпратило тонове помощи към украинския народ.

„Инициативата е на президента Петър Стоянов. Той събра голям инициативен комитет, в който участват повече от 80 общественици, преподаватели, журналисти, хора на изкуството. Аз бях поканен в последствие да се присъединя”, обясни в ефира на предаването „Твоят ден” пвредседателят на журито Владимир Йончев, главен редактор на OFFNews.


„Наградите са символични. Когато човек прави добро, не очаква награда. Но когато тя дойде, все пак на човек му става хубаво”, каза Йончев.

По думите му изборът е бил изключително труден. „Имаше огромна вълна на човешка доброта, толкова хора, които искаха да помогнат. Много хора направиха чудеса от героизъм и никой не разбра имената им. Страшно много са такива хора”, заяви Йончев. 

„Искам да благодаря на хилядите дарители, на българския народ, че е толкова добър и съпричастен. Войната не е приключила, в България продължават да идват нови и нови бежанци. Те имат нужда от нашата помощ и разчитат на добрината на хората”, каза Йончев.

Повече гледайте във видеата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.