"Ще понеса последствията от действията си", заяви Борислав Иванов

Заместник-председателят на Столичния общински съвет Борислав Иванов обяви, че не съжалява за опита си да свали украинското знаме от фасадата на сградата на Столичната община. 

„Имам принципна позиция. Не съм съгласен едно чуждо знаме на държава, каквато и да е тя – Украйна или както и да се казва, да виси на балкона на кмета на Столичната община”, подчерта  общинският съветник от "Патриоти за София" в ефира на "Здравей, България". 

По думите му той вече опитал по друг начин украинското знаме да бъде свалено. „С група общински колеги внесох доклад, който не беше приет от мнозинството. На сесията казах, че въпреки, че знам, че ще наруша правилата, ще намеря начин да сваля това знаме. Ще понеса последствията от действията си. Не съжалявам за постъпката си. Това не беше акт на емоционално действие, а беше точно планирано”, подчерта той.

Постъпката му предизвика искане в СОС за оставката му, което подкрепиха ГЕРБ-СДС и "Демократична България". 

„Не може зам.-председателят на СОС и председател на Комисията по обществен ред и сигурност да нахлува като престъпник в Общинския съвет. Да нахлува с маска, все едно ще обира банка и да се хвали с това във Facebook. Това е недопустимо поведение за всеки един общински съветник”. Посочи е ефира на „Здравей, България”, Симеон Ставрев, който е общински съветник от „Демократична България”.

„Мотивът за исканата оставка е, че поредицата от провокации на г-н Иванов са доста инфантилни, от една страна. От друга страна, са необясними. В тази ситуация са доста сериозни от политическа гледна точка. Ако се намираме на друго място, може би изглеждат наивни и детски, но тук ситуацията е доста по-различна. И за всяко такова действие се търси отговорност”, подчерта и Диян Стаматов, който е общински съветник от ГЕРБ-СДС.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.