В четвъртък партиите решиха да не изпращат покани на руския и беларуския посланик

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че партията му обмисля дали да покани като свои гости посланиците на Русия и Беларус на откриването на 48-ото Народно събрание.

„Това е начинът да бъде спазено международното право, което беше погазено с вчерашното решение”, заяви Костадинов, правейки препратка към вчерашното решение на парламентарно представените партии посланиците на Русия и Беларус Елеонора Митрофанова и Никита Лешуков да не бъдат канени на първото заседание на парламента.

Зеленски няма да говори на първото заседание на 48-ото НС

„Мисля, че няма да се стигне до изслушване на Володимир Зеленски, защото смятам, че здравият разум ще надделее. Но ако го направят, ние пък ще поканим руския и беларуския посланик да дойдат”, закани се Костадинов. И допълни, че всяка парламентарна група имала право да покани до петима гости. 

Без Митрофанова и посланика на Беларус на първото заседание на парламента

Решението за покана от страна на „Възраждане“ към ръководителите на дипломатическите мисии на Русия и Беларус ще бъде „в зависимост от това до каква степен ще напреднат провокациите на „Демократична България“, „Продължаваме Промяната“, ГЕРБ-СДС и т.н.“, обясни Костадинов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА