Изпиването ѝ е истинско предизвикателство

Ако поръчате бира в Германия, обикновено я получавате в чаша от 0,330 л, но на Октоберфест тя идва в чаша цял литър. Изпиването ѝ е истинско предизвикателство, но пренасянето ѝ през бирена палатка е наистина сериозна задача. Всяка халба тежи по 2,2 килограма.

Репортерът Брант Денис споделя, че да си сервитьор на 10 огромни халби е доста сложна задача. Една палатка разполага с 9000 места, но преди същинското сервиране, трябва да се проведе тренировка с кани с вода. Бирата е твърде скъпа за начинаещ.

Огромни халби и щур купон на „Октоберфест” (ВИДЕО)

Носенето става чрез прокарване на пръст през ушите на халбите, като те оформят кръг, а в средата отгоре се поставя още една в средата. За мъжете броят е по пет във всяка ръка. При разливане сервитьорът губи пари - плаща бирата предварително и я продава на гостите. Една халба бира струва 13,60 евро и се купува с чипове на бара. Колкото по-доволни са гостите, толкова по-добър е бакшишът.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от любопитните истории в предаването „Евромакс” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка събота от 11:30ч. и сряда от 14:30ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.