Страната инвестира повече от 50 млн. долара, за да започне производство на електрически автомобили

Мъже и жени работят денонощно в имот от 400 000 кв. метра, за да завършат първата фабрика за автомобили в Уганда през 2023 г. 

Чрез държавната корпорация "Кийра Мотърс" страната инвестира повече от 50 млн. долара, за да започне производство на електрически автомобили, включително автобус на слънчева енергия. Страната се намира точно на Екватора, а много учени проучват възможността за максимално извличане на слънчевата енергия. 

Компанията NIKOLA планира световна мрежа от водородни бензиностанции

Когато е напълно зареден, прототипът на соларен автобус може да измине до 80 км. Въпреки това докато инженерите на място продължават да го подобряват, компанията вече е поръчала електрически автобуси, които не се зареждат със слънчева енергия, а с електричество от националната мрежа. Автобусите "Кайола" могат да изминат до 300 км с едно зареждане. Те достигат максимална скорост от 120 км/ч. 

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „Ускорение” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка събота от 21.25 ч. и вторник от 14:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте и материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.