Гледката, която завинаги ще остане в съзнанието ми, е тази на изгорената руска техника, казва Олена Билозерска

Олена Билозерска е офицер в украинската армия. Разказва, че е на бойното поле още от началото на войната. Загърбва кариерата си на журналист и застава на фронтовата линия, за да пази страната, в която е родена. Отказва да ни каже къде точно се намира, но ни уверява, че е на сигурно място – между две бойни мисии.

"Духът на украинците в момента е особено приповдигнат. Това е така, защото армията ни провежда контраофанзива, връща си териториите ни обратно. Всички тук се надяваме, че това ще бъде повратна точка в развитието на военния конфликт", разкри тя.

Посланикът на Украйна за решението на 48-ото НС: България е цивилизована държава

"Моето мнение е, че украинското разузнаване стои зад атаката на кримския мост. Повечето хора тук мислят по същия начин. Има обаче и граждани, според които зад станалото стои самият Путин, а причината за действията му е желанието да оправдае агресията си срещу цивилните обекти в страната. Така той спокойно може да атакува източниците на енергия в Украйна", посочи Билозерска.

Гледката, която завинаги ще остане в съзнанието ми, е тази на изгорената руска техника, по украинските улици. Успях да видя много опустошена военна техника. Преди началото на войната в Украйна някои от хората тук се страхуваха от руската армия, в последствие обаче разбрахме, че можем да се противопоставим. Усещането беше вдъхновяващо", спомня си тя.

Целия ѝ разказ вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.