“ГЕРБ не успяха да върнат на бял кон Бойко Борисов, затова се обявиха като големи евроатлантици", коментира той политическата обстановка у нас

Едва ли ще има ново редовно правителство, освен ако ГЕРБ не се коалира с ДПС,”Възраждане” и “Български възход”. Такова мнение изрази философът проф. Калин Янакиев в предаването “Офанзива” по NOVA NEWS. 

“ГЕРБ не успяха да върнат на бял кон Бойко Борисов, затова се обявиха като големи евроатлантици", коментира още той политическата обстановка у нас. Според него при следващи избори БСП ще има още по-нисък резултат. 

Валентин Радев: Постоянно се подобряваме в киберсигурността, ще се справим с руските хакери

Проф. Янакиев коментира и войната в Украйна. “Не е вярно, че приведена главица, сабя не я сече. Още от самото начало на войната нашите политици непрекъснато навеждат главичка”, каза философът.  “Ние сме уникален народ. Прощавайки се с комунизма си българите не осъзнаха, че ние се отърваваме не просто от комунизма си, а се освобождаваме от руска колониална зависимост”, допълни той. 

Според него у нас се увеличава западофобията, която той нарече “една от основните атаки на путиновата пропаганда”. “Тя създаде една особена западофобия, брюкселофобия, американофобия. Когато ние - една малка страна, намразим някого започваме да търсим упование в другия”, заяви проф. Янакиев.

Той припомни думите на Александър Дугин през 2013 година. “Аз се чудя каква би могла да бъде новата национална идея на Русия? - Да завладеем Европа и да я присъедини към нас”, цитира проф. Калинов руският обществен деец.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.