Според него бъдещият премиер не трябва да е сламен човек или пощенска кутия

На изборите играехме за победа, искахме да управляваме. ГЕРБ не са подготвени, те не искат да управляват. Не виждам реални действия и от контактната група. Това коментира за "Офанзива" Михал Камбарев от "Продължаваме Промяната".

"Ние сме най-скучната партия, ние сме конструктивна опозиция. Ако мандатът дойде при нас, ще направим Национален съвет и ще решим. Трябва да се приеме бюджета за 2023, както и 22 закона за Плана за възстановяване, затова имаме нужда от стабилно правителство. Бъдещият премиер не трябва да е сламен човек или пощенска кутия. Трябва да е експерт и политик, да носи ясна отговорност", смята той. 

Гюров: Нашето място е в залата, а не на Митрофанова

По думите му въпросът с Митрофанова е размил контурите. "ГЕРБ не подкрепиха тя да не присъства в НС, след това направиха изявление с обратното твърдение. Тази тема разми границите и твърде дълго се обсъжда. Не виждам пропаст между ПП и БСП, показахме, че когато трябва да вземаме решения можем да сме конструктивни", смята Камбарев. 

Според него многото смени в МВР са неправилни. "Бях разочарован, че начело на БАБХ застана човекът, който бе готов да сключи договор с "Евролаб". Служебният кабинет не би трябвало да предприема такива действия, а да организира изборите. ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" имат мнозинство и имам опасения, че е възможно да се направи проформа реформа, която да замаже очите на хората и начело на КПКОНПИ да се назначи човек, който нищо не прави", посочи той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.