Строителните дейности вече са започнали

Протест в центъра на Пловдив. Той е срещу пробива до Водната палата. Хората са се събрали до кръговото кръстовище  в близост, за да изразят несъгласието си от неговото премахване. Протестиращите казват, че причините за недоволството са няколко - промяната на движение на автомобилите и пешеходците, както и сечта на дърветата в района.

Проектът на Община Пловдив предвижда кръстовището да стане на две нива, а сега съществуващото кръгово движение да бъде премахнато. Строителните дейности вече са започнали.

ИНТЕРНЕТ ЛЮБОВ: Мъж измами жени от Пловдивско с над 20 000 лева

Транспортният подлез до река Марица е предвидено да облекчи трафика в центъра на града. Хората обаче се страхуват от пропадане на булеварда, както и че подпочвените води могат да предизвикат свличане на техните къщи. От общината засега отказват коментар.  Срокът за завършване на обекта е края на 2023 година. 

„Този пробив е много рисков за живеещите около него. При разкопаването ще излязат подпочвени води. При изсмукването им ще се разместят пластове, които в този район са пясъчни и наносни. Кой ще ме обезщети, като ми падне къщата? Кой ще защити мен и моите деца? Защо крият проекта? Искаме прозрачност. Ще бъдат изсечени 63 дървета, които са защитени по НАТУРА 2000. Ще бъде съсипана и площадка, която е направена с европейски средства и за разрушаването ѝ ще бъдат плащани неустойки”, заяви една от протестиращите.

Повече гледайте във видеата. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.