Според него гневът и яростта в ГЕРБ започват да вземат връх

Публичното поведение на Христо Иванов е между пастор и делфински мъдрец. Непрекъснато вкарва философски разсъждения и говори с метафори. Дава правилен, но не назидателен тон. Това може би е опит да се извлече максимум от ситуацията без репутационни щети. Това каза за "Офанзива" криминалният психолог Росен Йорданов.

Той използва и криминална терминология, за да опише политическата криза. "За да се прецени дали една криза е успешно разрешена, първо се гледа дали има жертви - преки и косвени. а също и дали е заловен похитителят. Макар да нямаше преки, имаше косвени - остатъците от доверие в народа. Похитителите също не са заловени", обобщи Йорданов. 

Психиатър: Парламентът е пъстър букет от личностна патология, преобладават нарцисите

Според него гневът и яростта в ГЕРБ започват да вземат връх. "Те бяха в дефанзивен, оправдателен и извинителен режим. Не дадоха възможност на Борисов да се оттегли достойно, но той даде много стъпки назад", смята той. 

Йорданов изрази удивлението си от самочувствието на ПП. "Говорят с апломб, раздават морални послания. Нямат пълна автономност, зад тяхното поведение стоят други хора, които вземат решенията. Те придават и смелостта, която липсва на Петков и Василев", подчерта психологът.

Думите на лидера на БСП той коментира така: "Нинова прояви сила. Не може да не бъде похвалена за тази постъпка, според мен автономна. Изглеждаше като действие на човек, който е взел неасистирано решение", отбеляза Йорданов.

По думите му Вежди Рашидов е бил много натъжен от ситуацията. "Това е тъгата, която олицетворява по-възрастните поколения, които си задават въпроса защо ходихме по митинги преди 30 години. Тангото е танцът, който олицетворява добре работещ парламент. Депутатите се разделиха на две - на страхуващите се, че ще счупят държавата и такива, които продължиха да си играят", категоричен е той. 

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.