Идеята с ротацията на председателя на НС беше по-добра, коментира депутатът

Ако се стигне до трети мандат, очаквам той да отиде в партията на г-н Янев. Това коментира в предаването „Офанзива” депутатът от ДБ Владислав Панев.

Той обясни, че от ДБ най-вероятно ще гласуват против кабинет с мандата на ГЕРБ. „Искаме да видим все пак какъв кабинет биха могли да предложат. Но ми е много невероятна хипотезата, че бихме могли да подкрепим такъв кабинет”, каза Панев.

„Можем да разсъждаваме за кабинет на малцинството с втория мандат на ПП. Но топката е в тях”, каза Панев. И потвърди, че става въпрос за коалиция само между ПП и ДБ.

От „Демократична България” отказаха да участват в преговорите с контактната група на Росен Плевнелиев и Соломон Паси, защото не смятали, че те ще доведат до позитивни резултати и решения.

Преди това той коментира, че идеята за ротационно председателство на НС е била по-добра от настоящото положение.

„Бяхме готови да издигнем кандидат, ако бяхме видели, че може да се събере мнозинство около такава кандидатура”, каза Панев. „Очаквахме да се намери решение. И то не политическо. По някакъв критерий, който няма да донесе допълнително напрежение”, добави Панев.

Във вторник от ДБ ще внесат предложение за даване на военна помощ на Украйна, каза още Панев.

„Законодателният процес трябва да започне да тече. Ние сме внесли около 20 законопроекта, все важни, предстои гласуването на бюджета”, каза Панев. Той не вижда в гласуването за председател на НС оформило се мнозинство. „Дори да има някаква светеща лампичка, не мисля, че това е крайно решение”, каза Панев.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.