Колата се задвижва от 2 електрически мотора - 160-киловатов отпред и 270 отзад

Kia EV6 е енергичен електрически автомобил. Версията GT е негов по-спортен вариант, към който има още по-големи очаквания. Казват, че е най-бързата Kia, правена някога с 585 конски сили. Версията е изградена върху глобална модулна платформа на Хюндай. 

Тя е много стабилна в завоите и със стабилизиран преден мост. Тежи над 2 тона, а батерията е с капацитет за пробег от 424 км. Ускорява до 100 км/ч за под 3,5 секунди, максималната скорост е от 260 км/ч. 

Колата се задвижва от 2 електрически мотора - 160-киловатов отпред и 270 отзад. 
GT означава Grand Tourer, така че не е изненада, че предлага комфорт и производителност, за което допринася и факта, че батерията му може да бъде заредена до 80% само за 10 минути. Има опция за многостепенно възстановяване на енергия, която може да възстанови до 150 киловата. Режим с един педал също пести енергия. 

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „Ускорение” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка събота от 21.25 ч. и вторник от 14:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте и материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.