Не пропускайте сериала от понеделник до четвъртък в 22:30 ч. по NOVA

Всичко изглежда наред с официалните документи за внасянето на италиански боклук през българската граница. На хартия балите не съдържат токсични отпадъци и могат спокойно да бъдат изгорени на наша територия. Но инспектор Давидова подозира, че документите се фалшифицират. Случаят на митницата със задържаната и още в същия ден освободена пратка с боклук и коренно различните резултати, издадени от две отделни лаборатории, сам по себе си, говори за явни нередности. Снабдила се с инструмент за измерване на радиация, Елена е твърдо решена лично да провери, токсични ли са отпадъците в италианските бали и остатъчната пепел след тяхното изгаряне в ТЕЦ Побит камък. Рискът от такава една проверка, обаче, е голям, защото би заострил вниманието на хората, които стоят зад цялата нелегална схема. Какъв опасен ход ще предприеме Давидова и ще има ли успех с него?

Опасни разкрития и смели решения в „Братя“

Лора също е убедена, че точно вредните емисии от изгарянето на токсичните отпадъци са причина за повишената заболеваемост на работниците в ТЕЦ-а и живущите в района. Тя постепенно разбира, че това е много по-голям и сериозен казус, с който дори и при най-голямо желание, не може да се справи сама. Въпреки всичко, Лора не спира да търси път към отговорните институции, защото вярва, че така е правилно. Тя подава сигнал в РЗИ за замърсяване на въздуха от топлоцентралата и алармира за високата заболеваемост на хората наоколо. Ще има ли ефект нейната молба за съдействие и какво ще предизвика?

Филип под прицела на Денис в „Братя“

Денис още се опитва да осмисли съвсем новата информация, че Филип е тежко болен, а Велин работи за него. Предложението на Карамитев да остави в наследство бизнеса си на Топал и той да се заеме с него още сега, идва съвсем неочаквано. Филип настоява за следваща среща, на която иска да разкаже за дейността на компанията, как функционира цялата схема и какви са печалбите от нея. Той споделя и за натиска, който оказват определени държавни служители върху него, само и единствено с цел финансови изгоди от доходоносния бизнес. Как ще отговори Денис на предложението и каква изненада го очаква?

Не пропускайте криминалната драма „Братя“ тази вечер в 22.30 ч. по NOVA!

Последвайте Instagram профила и Facebook страницата на „Братя“.