Свидетели хвърляли бутилки и счупили задното стъкло на колата

Служител на МВР блъсна дете на пешеходна пътека, научи NOVA. Инцидентът е станал преди село Лозен.

9-годишното дете пресичало на пешеходна пътека, когато било ударено от кола. То е с охлузни рани. Шофьорът избягал. Свидетели хвърляли бутилки и счупили задното стъкло на колата.

По-късно полицаи намерили шофьора. Оказало се, че е служител на Жандармерията, научи NOVA от свои източници. 

Пробата с дрегер е показала 0.5 промила, научи NOVA. Тя обаче е взета три часа след инцидента. Предстои да му бъдат взети кръвни проби, които ще покажат с колко точно промила е бил той по време на инцидента.

Тъй като 0.5 промила е допустима стойност, следовател ще направи оглед и ще прецени дали шофьорът да бъде задържан. Но има утежняващи обстоятелства, като бягство от мястото на инцидента.

Пред полицаи, той разказал, че е пил малко алкохол след инцидента, за да се успокои, научи NOVA.

Отведен е в районното, взети са значката и оръжието му, научи NOVA. Днес не е бил на работа.

Пострадалото дете е с леки охлузвания. То е в болница и дава кръвни изследвания.

“Пресичал е на пешеходната пътека, когато кола го е блъснала, а после шофьорът е избягал. Имало е човек, който е опитал да спре колата като е застанал пред нея и той също е щял да бъде блъснат”, разказа бащата на пострадалото дете. 

По думите му той е разговарял с шофьора, който “с насмешка” му е казал, че няма да отиде да разговаря с него. “По говора му ми се стори, че е неадекватен и е под влиянието на алкохол”, каза още бащата. 

На място е пристигнал и кметът на село Лозен Георги Младенов, който обаче каза пред NOVA, че не е запознат със случая. Той потвърди, че улицата, на която е станал инцидентът е с изключтелно интензивен трафик, поради което често се случват подобни инциденти. 

Снимки: Запрян Запрянов 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.