Той изрази възмущение от начина на ръководене на администрацията на НС

"Ще направя предложение към ръководството на моята парламентарна група да внесем искане за вашата оставка". Това каза депутатът Иво Атанасов от ПГ на „Продължаваме Промяната“ по адрес на председателя на 48-ото народно събрание Вежди Рашидов.

Рашидов иронично отговори, че ще запази за вечни времена това искане.

Атанасов направи процедура, в която изказа възмущението си от начина на водене на заседанията и на администрацията на Народното събрание от страна на Рашидов.

„След кърджалийското чудо сме стигнали дъното“, заяви той.

Причината за искането на оставката е недоволството на ПП заради назначието на Стефания Караславова като главен секретар на администрацията на парламента. От втората политическа сила поискаха жената да бъде уволнена, но първоначално не бе уточнено какъв е нейният пост.

„Ако сте запознати с досието на тази жена и сте я назначили, това говори, че сте лош администратор. Ако не сте запознати, това означава, че сте подведени", каза Атанасов. 

Атанасов обясни, че има три одиторски доклада за законови нарушения от страна на Караславова. По думите му въпросните документи свидетелстват за сключване на договори с Велинград, за ремонта на Партийния дом и за разпределяне да ДМС по 20 хил. лв. на месец, които Караславова е получила. „Единственият критерий за това е бил героизъм и заслуги към ръководството на ГЕРБ“, подчерта той.

„Преди ден видях или да изпълнявате поръчки на Деси Атанасова и тя да изпълнява вашите административни действия, или да продължавате с калинките на ГЕРБ, със схемите на злоупотреби. Това са двата варианта, господин председател“, обърна се народният представител към Рашидов.

Според Атанасов, ако председателят на парламента е запознат с досието на Караславова и я е назначил, това говори за него като за лош администратор. „Ако не сте запознат, това означава, че Деси Атанасова се е развихрила в администрацията“, каза още той. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС