Книгата е гарантиран бестселър и обещава на читателя "сурова, неподправена честност"

Мемоарите на принц Хари ще бъдат публикувани на 10 януари, съобщиха от издателството му Penguin Random House, цитирано от Би Би Си. В книгата, озаглавена  „Spare“ („Резервен“), херцогът на Съсекс разказва за решението си да се откаже от кралските си задължения и да се премести в САЩ със съпругата си Меган.

"Когато Даяна, принцесата на Уелс, беше погребана, милиарди хора се чудеха какво ли мислят и чувстват принцовете и как ще се развие животът им... За Хари това най-сетне е неговата история”, пишат от издателството.

Принц Хари и Елтън Джон съдят британски медии заради подслушване

От Бъкингамският дворец отказват да коментират издаването на книгата.

Част от приходите от биографията ще отидат в подкрепа на британски благотворителни организации, сред които Sentebale и WellChild. Издателството потвърди, че помощта ще е под формата на две дарения от съответно 1,5 млн. долара и 300 000 паунда за посочените благотворителни организации.

Заглавието на мемоарите на принц Хари - „Резервен” - вероятно е намек за фразата, че монархиите се нуждаят от „наследник и резерва”, тоест от по-млад брат или сестра, който едва ли някога ще седне на трона.

Тази книга, която е гарантиран бестселър още преди да е отпечатана и една страница, обещава на читателя "сурова, неподправена честност".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.