Медийният експерт е скептичен, че ще има редовно правителство

Медийният експерт доц. Георги Лозанов заяви в студиото на „Офанзива”, че е скептичен за това парламентът „да роди” редовно, работещо правителство.

„Досега изглеждаше, че ще се появи нова политическа сила, която ще оправи положението. И да се появи нова партия, тя няма да събуди надежда, че положението ще се оправи”, поясни той.

По думите му ПП, която до голяма степен се е създала в сянката на президента, е успяла да води собствена политика.

„Ние се върнахме в 2019 г. В центъра са отново партии, срещу които тогава започна атака за промяна. Цялата тази енергия беше политически разпиляна. Тя започна да се управлява и да се представя от различни политически субекти – стари и нови, включително и от президента. Накрая от тази енергия не остана почти нищо, от което да можеш да правиш политика. Имаш усещане, че си в закъсняло време в политически план”, смята доцентът.

„При протестите през 2020 г. се вдигна една вълна за промяна на начина, по който се прави политика у нас, свързана с 2 неща. Първо, България да стане истинска прозападна държава. Второ, една силна антикорупционна нагласа се появи у хората, които излязоха на улиците. Трябваше през тези 2-3 години политиците да наложат двата консенсуса в обществото – прозападния и антикорупционния”, уточни Георги Лозанов.

Според него може да се появи партия, която да се възползва от разклатения антикорупционен консенсус.

По думите му „Демократична България” е една несправедливо маргинализирана партия. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.