Това се случи по време на срещата им с него в парламент

БСП поиска оставката на главния прокурор Иван Гешев по време на среща с него в парламента. Разговорът беше по инициатива на обвинител номер едно и е част от цяла поредица срещи с парламентарно представените партии.

В отговор на социалистите Иван Гешев обяви, че искането им е политическо. По време на срещата главният прокурор и председателят на партията Корнелия Нинова се разминаха в това законите ли са причината за резултатите в съдебната система. Нинова обяви, че е готова да чуе предложенията на Гешев как да бъдат изменени те.

Явор Божанков от БСП обвини главния прокурор, че за него има добри и лошо олигарси. „Има хора, които трябва да се разследват активно, и такива, които очевидно не трябва”, допълни социалистът.

„Като слушам Вашето изказване на първо място си мисля, че не съм присъствал на тези събития, които описвате”, отговори Иван Гешев, а Божанков контрира: „Може да не помните, защото си водите кореспонденция с пиара на Борисов през това време”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.