Актуални новини, прецизни анализи, атрактивни репортажи и прогнози в специалното студио, посветено на ФИФА Световно първенство по футбол Катар 2022

В последните месеци от годината светът отново ще бъде футбол с ФИФА Световно първенство по футбол Катар 2022. С богата програма, специализирани рубрики, актуални събеседници, новини, анализи и репортажи на 20 ноември в ефира и в платформите на Нова Броудкастинг Груп стартира специалното студио “Като за световно“, посветено на най-голямото събитие в света на футбола. Зрителите ще могат да гледат предаването по NOVA, DIEMA и DIEMA SPORT 3 около двубоите от програмата на първенството. Мачовете от състезанието, излъчвани в каналите на Нова Броудкастинг Груп и студийната програма към тях ще бъдат достъпни и за потребителите на PLAY DIEMA XTRA. Футболните фенове ще имат възможност да гледат на живо всички двубои от първенството на сайта на Gong.bg в специална онлайн платформа.

Ясно е разпределението на телевизионното излъчване на мачовете от Световното по футбол

Спортните журналисти на Нова Броудкастинг Груп ще проследят отблизо развоя на ФИФА Световно първенство по футбол Катар 2022, както от България, така и от държавата домакин. Водещите, които ежедневно ще запознават зрителите с най-интересното от състезанието, са новите телевизионни тандеми на журналистите Павлета Рашкова - Мирослав Арабаджиев и Лилия Мустакова - Ясен Деянов. Екипът, който ще осъществява преки връзки от горещите точки на двубоите от мястото на събитието, включва репортерите и коментатори Валерия Видева-Желязкова, Георги Славчев, Георги Драгоев, Петър Иванов, Виктор Врачев и Илия Атанасов, както и операторите Александър Анчев и Ивайло Георгиев.

Зад студийната и коментарна програма в „Като за световно“ стоят най-опитните спортни журналисти в дирекция „Спорт“- Борислав Борисов, Гено Даскалов, Петър Виденов и Димитър Танев. Предаването ще предложи мнения на български и чуждестранни футболисти, информация за отборите, отзиви от фенове и звезди предстоящите двубои чрез изобилие от преки включвания от Катар.

„За нас отразяването на Световното първенство освен голямо удоволствие, ще бъде и истинска привилегия. Изпращаме в Катар сплотен и солиден екип от коментатори и репортери, а тук на терен ще разполагаме с опитни журналисти и продуценти. Студийната ни програма ще започва час преди мачовете, ще има много репортажи, интересни гости. Ще обявим и специална игра за футболните фенове с атрактивни награди“, сподели Веселин Василев, директор „Спорт“ в Нова Броудкастинг Груп, от ефира на сутрешния блок „Здравей, България“.

Първият епизод от студийната поредица ще проследи откриването на ФИФА Световно първенство по футбол Катар 2022 на 20 ноември с мача, в който домакините от Катар дебютират на световни финали срещу отбора на Еквадор. Двубоят е от 18:00 ч. и ще бъде предаван на живо в ефира на DIEMA, DIEMA SPORT 3, БНТ 1 и БНТ 3, а специалното студио „Като за световно“ стартира час преди началото на мача.

Не пропускайте да проследите най-важното от ФИФА Световно първенство по футбол Катар 2022 от 20 ноември в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.

Информация за Нова Броудкастинг Груп

Нова Броудкастинг Груп e една от най-големите мултиплатформени медийни и технологични компании в България, част от United Media, член на водещия телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа United Group.Развива се изключително динамично и предлага на клиентите и партньорите си голямо разнообразие от телевизионни канали, радио станции, уебсайтове, дигитални платформи и печатни медии. Следвайки най-високите стандарти, спортните канали и платформи на Нова Броудкастинг Груп предлагат достъп на зрителите и онлайн потребителите до едни от най-атрактивните първенства в света.