Разказ за това как държавата се грижи за шампионите си

Тази събота в „Ничия земя“ ще ви срещнем с Петър Йовчев и ще разкажем пътя и историята му, която е буквално в ничията земя. 

Той е роден през 1985-а и 20 години по-късно е един от най-талантливите и амбициозни уиндсърфисти в световен мащаб. Светлото бъдеще на Петър е очертано от успехите му като многократен републикански шампион, европейски вицешампион и вицесветовната му титла през 2002 г. в Белгия.

„Ничия земя”: В ролята на кметица или порноактриса?

Три години по-късно момчето претърпява тежка катастрофа с мотор, която необратимо променя живота му. Петър има мозъчна травма, получена заради липсата на кислород при удара и тя не може да бъде лекувана. Но той остава физически здрав, малко различен и много специален. Щастлив е, когато има работа. В момента професията му е... боклукчия. Изпълнява служебните си задължения амбициозно, неуморно и с гордост.

Тази история е показателна и за това как държавата се грижи за шампионите си. Семейството му не моли за пари. Внимание - търси се работа! Каквато и да е. Петър е с временна заетост към Бюрото по труда. Без работа е обречен да търси храна в кофите, а не да почиства боклуците след нас.

Гледайте „Ничия земя“ тази събота от 18.00 ч. по NOVA.