Журналистът каза, че сега очаква да започне протакане на решението

Няма нищо изненадващо, че България закъсня с решението си за изпращане на оръжия за Украйна, това каза журналистът Иво Инджев в студиото на „Офанзива” по NOVA NEWS.

„Когато се видя, че можем да изпратим оръжие за Украйна, не им остава друго освен да протакат”, каза той по повод несъгласието на част от политическите кръгове Украйна да получи оръжие от България. Някой трябва да дава отпор на лъжите, според които България ще се въвлече във война, смята той.

Инджев коментира и вота на "Продължаваме Промяната" за закупуване на самолети F-16. Той сподели, че е изненадан от гласуването на Асен Василев, припомняйки думите му, с които определи позицията на президента Радев по отношение на изпращането на оръжие за Украйна като „позорна”.

„Исторически Гърция е много по-пропуска, отколкото България и въпреки всичко гласува и предостави 40 бойни машини съветско производство”, каза журналистът.

„Ние сме приятели с Украйна и с целия свят”, заяви той и каза, че Путин е изправил срещу себе си целия свят, а приятели са му приятели са му Северна Корея, за която има данни, че снабдява Русия тайно със снаряди.

Инджев е на мнение, че най-спрягания вариант за съставяне на правителство е с партията на Стефан Янев.

Журналистът не смята, че се е родило евроатлантическо мнозинство каза, че България е изпратила сигнал до света, че не е онова, заради което сме се срамували досега.

Повече можете да видите във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.